Održana radionica za jačanje imuniteta u Staroj školi u Šenkovcu

Dana 28.1.2022. u Staroj školi u Šenkovcu okupili su se naši dragi sugrađani i prijatelji Udruge Ivana Perkovca te sudjelovali u radionici za jačanje imuniteta koju je vodila socijalna pedagogica gospođa Sonja Jarebica. Tema radionice bila je Umjetnost i kultura kao lijek u stresnim situacijama. Bilo je zanimljivo čuti kako se nositi sa stresnom situacijom u kojoj se svaki čovjek ponekad nađe,a sve kroz umjetnost i kulturu. Predavačica je uputila sudionike da je važno da se okruže ljudima, odlaze na kulturna događanja, sudjeluju u kreativnim ili sličnim radionicama, da se bave slikanjem ili izraze svoju kreativnost na neki drugi način.Pozivamo Vas da i dalje sudjelujete u radionicama u Staroj školi u Šenkovcu, a termine radionica pratite na web stranici Udruge.

Read more
Read More

Radionice za jačanje imuniteta u OŠ Ante Kovačića, Marija Gorica u siječnju i veljači

Dana 21.1.2022. u OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici, u sklopu projekta Pomozimo našim krajevima započele su radionice za jačanje imuniteta. Učenici od petog do osmog razreda osnovne škole s velikim entuzijazmom i pažnjom sudjeluju u predavanjima i aktivnostima. Prve radionice održane su kroz siječanj i veljaču, a učenici su sudjelovali u radionicama na temu krizne situacije kao što je potres i kako se ponašati u slučaju da do njega dođe. Predavačica, socijalna pedagogica gospođa Sonja Jarebica vježba s djecom kako se nositi u takvoj situaciji te kako pomoći bližnjemu u nevolji. Još jedna aktualna tema koja se spominjala na radionicama jest trenutna pandemijska situacija te se djecu educira o odgovrnom ponašanju.

Read more
Read More

Kreativne radionice u Šibicama

Kao i u Šenkovcu, kreativne radionice redovno se održavaju i u Šibicama. Kroz siječanj i veljaču održane su radionice izrade anđela od traka, a i dalje će se nastaviti s radionicama kinča. Svi zainteresirani svakako se mogu pridružiti, a za više informacije slobodno kontaktirajte Udrugu Ivana Perkovca.Fotografije s radionica pogledajte u galeriji.

Read more
Read More

Kreativne radionice u Staroj školi u Šenkovcu

Ako se pitate gdje se uključiti i izrađivati nešto kreativno, na pravom ste mjestu!Svakoga tjedna, u Staroj školi u Šenkovcu održavaju se kreativno stvaralačke radionice u sklopu projekta Pomozimo našim krajevima. Tako su održane radionice izrade kinča – tradicionalnog nakita i cvijeća od krep papira, keramičke radionice i izrada srca, radionice izrade anđela od svilenih traka. Pred nama je cijeli niz radionica (ukupno će se održati čak njih 80) tako da pozivamo sve zainteresirane da se uključe.Slijede radionice izrade kinča te Uskrsne radionice.

Read more
Read More