Akcija čišćenja okoliša – Prukva 17.4.2023.

5. Akcija čišćenja okoliša – 17.4.2023. Prukva, Drenje Brdovečko

Dana 17.4.2023. u terminu od 16 do 18 h uspješno je odrađena 5.akcija čišćenja okoliša. Akcija je održana u Drenju Brdovečkom, općina Brdovec, uz rijeku Savu na takozvanoj Prukvi.

Prukva je piknik zona uz rijeku Savu gdje su dobrodošli svi prijatelji prirode, rijeke te ljubitelji svježeg zraka. Naravno uz zabavu na otvorenom, mještane i korisnike piknik zone poziva se na čistoću i urednost te da mjesto ostave uredno i čisto bez smeća. Rijeka Sava je uz rijeku Sutlu vrlo važna za mještane općine Brdovec te se s rijekom živi i rijeku je potrebno osluškivati i poštivati.

Volonteri akcije čišćenja okoliša na mjestu čišćenja našli su na žalost ipak podosta smeća te se primjećuje da se korisnici piknik zone ne ponašaju u skladu s propisima.

Čistilo se cijelo područje uz rijeku Savu od plastičnih boca, papira, metalnog otpada, baterija, staklenih boca, pa i ostataka roštiljanja.

Na ovaj način volonteri apeliraju na korisnike piknik zone da pripaze što ostavljaju za sobom.

Kako se početkom svibnja obilježava dan rijeke Save te Prukvu posjete brojni posjetitelji iz cijele Zagrebačke županije, ovo je bila dobra prilika čišćenje ovog područja te doprinos volontera akcije i korisnika Udruge Ivana Perkovca da svi skupa na lijep i čist način obilježimo dan rijeke Save. Nakon akcije, smeće se razvrstalo u kontejnere, a volonteri su se zajedno vratili na mjesto okupljanja, u Šenkovec na okrijepu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *