Radionice za jačanje imuniteta u listopadu u OŠ Ante Kovačića

Tijekom listopada u OŠ Ante Kovačića na Mariji Gorici, gospođa Sonja Jarebica održala je pet radionica i predavanja za jačanje imuniteta.

Na radionicima je sudjelovalo od 10 do 18 sudionika, a teme su bile različite: omogućeno je sudionicima da se podsjete na sve do sada obrađene krizne situacije. Interes sudionika je bio jako dobar. S obzirom na iskustvo potresa najviše se o toj temi raspravljalo i dijelilo iskustvo osobnih događanja. Primjetno je da su sudionici sve vrijeme dobro pratili edukacije i da su  usvojili optimum znanja te spremnosti da se bolje nose u kriznim situacijama, posebno u pružanju pomoći, podrške, donošenja odluka i traženja rješenja.

Jedna od tema na radionicama je i covid-19 a na kojoj se osvjestila važnost znanja o samom širenju Corona virusa a koji se prenosi direktnim kontaktom, disajnim (respiratornim) kapljicama poput kašlja i kihanja te dodirivanjem površina zagađenih virusom. Sa sudionicima se razgovaralo o osobnim iskustvima i u obitelji vezanih za prepoznavanje širenja virusa i načina na koji su se  i od koga ako su mogli biti u kontaktu,zaraziti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *