Vježba evakuacije u OŠ Ante Kovačića 11.4.2022.

Dana 11.4.2022. u OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici dan je krenuo vrlo edukativno i aktivno.

U sklopu projekta Pomozimo našim krajevima održana je vježba evakuacije u kojoj su aktivno sudjelovali vatrogasci VZO Marija Gorica te učenici osnovne škole.

Aktivnost je bila sastavljena od teoretskog predavanja i edukacije o postupanju i evakuaciji iz zgrade tijekom potresa. Predavanje i edukaciju pripremio je vatrogasac Karlo Jurač, a ono je održano u sportskoj dvorani. Događaj su popratili i mediji, tako da se ovim putem zahvaljujemo TV Zapad.

Nakon edukativnog dijela, radila se simulacija evakuacije tijekom potresa te je došlo vatrogasno vozilo i sa učenicima se simuliralo spašavanje. U vježbi su se koristili svi raspoloživi evakuacijski izlazi, uz korištenje nosila za ozlijeđene osobe, dvije reflektirajuće svjetiljke te četiri naglavne svjetilje uz prisutstvo vatrogasnih vozila u okolini dvorane.

Ovom prilikom učenici su mogli potvrditi svoja znanja koja su proteklih godina stekla vezana uz krizne situacije, a svakako su ovoga puta naučili nešto novo te aktivno sudjelovali u vježbi. Nadajmo se da će vježbe ostati praksa tijekom sljedećih godina za sve učenike te da nikada zaista neće biti potrebno spašavanje te pravih potresa i požara.

Fotografije, video isječke te prezentaciju s predavanja pogledajte u fotogaleriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *